Families in Beeld bij HKL

Nieuwveen – Er komt een nieuwe tentoonstelling bij de Historische Kring Liemeer. Na Kwiek vijftig jaar, is vanaf 10 september ‘Families in beeld’ te zien.

oudheidkamer-historische-kring-liemeer

Zondag 10 september start om 15.00 uur in de Oudheidkamer (Kerkstraat 31, Nieuwveen) de nieuwe tentoonstelling; “Families in Beeld”. Dit valt samen met de landelijke Open Monumentendagen waarvan het thema is ‘Boeren, burgers en buitenlui’.

Twee keer 5 families

Van veel families is op internet een groot deel van hun voorgeschiedenis te vinden; de zgn. genealogie. Meestal is dat alleen maar tekst. Aangezien de Historische Kring veel oude familieportretten in bezit heeft, is de geschiedenis van 5 families uit Zevenhoven en 5 uit Nieuwveen in beeld gebracht. Bij de selectie van de families is gekeken of daarvan nu nog nazaten in deze dorpen wonen.

Zoektocht

Familiefoto’s werden begin 20e eeuw vaak alleen maar gemaakt bij bijzonder gelegenheden. Men trok dan de mooiste kleren aan. Er zijn prachtige foto’s te zien uit die tijd waarop mensen staan die al vóór 1850 geboren waren. Zo is er ook een foto en een krantenartikel uit 1935 over toen de oudste tweeling (90 jaar) van Nederland die in onze gemeente woonde. En welke families woonden er op boerderij Charcow en wie waren er machinist op het gemaal Uphof in de gemeente Zevenhoven?

Vanaf 10 september kunt u de expositie, die tot begin volgend jaar loopt, bekijken. De officiële opening met een drankje en een hapje is om  15:00 uur. Meer info: http://www.historischekringliemeer.nl