Fietstest-dag op 3 oktober

Nieuwkoop – Tijdens de Beweeg dag voor senioren op woensdag 3 oktober, in en rond de Kaleidoskoop, wordt ook weer een fietstest-dag gehouden.

De eerste twee fietstest-dagen waren een groot succes en werd georganiseerd door Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid, in samenwerking met fietsenspecialist Van Raam. De Fietstest dag is speciaal bedoeld voor mensen die zich door een chronische aandoening of door hun leeftijd, niet meer veilig voelen op de fiets en daardoor gestopt zijn met fietsen terwijl ze het nog wel graag zouden willen.

Op 3 oktober van 11 – 15 uur is het mogelijk voor alle inwoners van Nieuwkoop en de wijde omgeving om speciale fietsen uit te proberen.

Het niet meer kunnen fietsen wordt door veel mensen wel als een beperking ervaren in het dagelijks leven. Door minder te bewegen neemt daarnaast de lichamelijke fitheid steeds verder af. In de praktijk blijkt dat vaak een balans probleem de oorzaak is waardoor mensen niet meer durven fietsen, bijvoorbeeld bij het op- en afstappen, maar ook de snelle handelingen op een fiets kunnen problemen geven. Op de fietstest dag kan men kennis maken met diverse soorten, vaak elektrische, (balans)fietsen zoals een driewieler, een balansfiets en een lage instapfiets.

Onder leiding van de gespecialiseerd fysiotherapeut en ergotherapeut kunnen de aanwezige fietsen worden uitgeprobeerd en kan bekeken worden welke mogelijkheden er voor u zijn.

Dus, heeft u problemen met fietsen, durft u het niet meer maar zou u het wel graag willen? Meldt u dan aan bij Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid, Vijverhof 1, 2421 VX Nieuwkoop via 0172-575261 of per email naar info@bakkerendevos.nl