Fietstest-dag op 30 mei

Nieuwkoop – Tijdens de Beweegdag (30 mei) voor senioren, in en rond Kaleidoskoop, wordt ook de fietstest-dag gehouden.

De eerste fietstest-dag, afgelopen najaar in sporthal de Steupel in Nieuwkoop was een groot succes, werd georganiseerd door Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid, in samenwerking met fietsenspecialist Van Raam, en was speciaal bedoeld voor patiënten van het centrum die zich, door een chronische aandoening of hun leeftijd, niet meer veilig voelen op de fiets en daardoor gestopt waren met fietsen.

Op 30 mei is het mogelijk voor alle inwoners van Nieuwkoop en omgeving om speciale fietsen uit te proberen. Het niet meer kunnen fietsen wordt door veel mensen wel als een beperking ervaren in het dagelijks leven. Door minder te bewegen neemt daarnaast de lichamelijke fitheid steeds verder af.

In de praktijk blijkt dat vaak een balans probleem de oorzaak is waardoor mensen niet meer durven fietsen, bijvoorbeeld bij het op- en afstappen, maar ook de snelle handelingen op een fiets kunnen problemen geven. Op de fietstest dag kan men kennis maken met diverse soorten (balans)fietsen zoals een driewieler, een balansfiets en een lage instapfiets.

Onder leiding van de gespecialiseerd fysiotherapeut en ergotherapeut kunnen de aanwezige fietsen worden uitgeprobeerd en kan bekeken worden welke mogelijkheid voor u het beste is.

Dus, heeft u problemen met fietsen, durft u het niet meer maar zou u het wel graag willen? Meldt u dan vast aan bij Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid, Vijverhof 1, 2421 VX Nieuwkoop via 0172-575261 of per email naar info@bakkerendevos.nl