Film “De Held” in Kaleidoskoop

Nieuwkoop – Op dinsdagavond 7 februari vertoont Kaleidoskoop de film “De Held” met in de hoofdrollen Monic Hendrickx en Daan Schuurmans.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Bepaalde scenes in de film werden in Nieuwkoop opgenomen. Een grote filmploeg, met al haar apparatuur, streek daarvoor een aantal dagen in Nieuwkoop neer. Zo zijn er opnames gemaakt in en rondom de loods van de Nieuwkoopse Roeivereniging De Meije en werden ook boten van de vereniging gebruikt. In Café ‘t Praathuis werden de hoofdrolspelers gegrimeerd. Daar was bovendien het zenuwcentrum van de opnameleiding gevestigd en kon de filmcrew af en toe even bijkomen.

Ook de Blauwjantje van Natuurmonumenten speelde bij de opnames een belangrijke rol: als moederschip voor de cameraman bij de roei-opnames, als ‘sleepboot’ en als platform voor het opstijgen en landen van de kostbare drone met filmapparatuur. Dit vergde veel vakmanschap en stuurmanskunst van de schippers Joop Verbruggen en Dik van Stam.
Strand Zomer was een dag het vertrekpunt voor de boten en de Albert Adriaan van Tatje was door de crew ingehuurd om bij een onverwachte regenbui droog te kunnen zitten.
Kortom, aan Nieuwkoopse inbreng geen gebrek.

Hoofdrolspeelster Monic Hendrickx roeide zelf ook, maar op een aantal moeilijker roeitrajecten fungeerde de Meije-roeister Bernadette Hoffmans als ‘body double’/stand-in. Zij leek na haar grimage, met pruik en kleding zó op Monic, dat haar eigen man haar zelfs niet herkende.

Van alle foto’s en video’s die deze dagen gemaakt zijn, is door Karin Verlaan van RV De Meije een ‘Making of’ van bijna 30 minuten gemaakt die dinsdagavond als voorfilm voor de film De Held wordt vertoond. Echt een aanrader dus om een kaartje voor de film te kopen. Al was het maar om te zien hoeveel minuten Nieuwkoop in de hoofdfilm zit na zoveel draaidagen.

Het programma is als volgt:
19.30 ‘Making Of’ met een korte inleiding door Bernadette Hoffmans
20.15 Korte Pauze
20.30 Film De Held