FlixBus is openbaar vervoer op maat

Zevenhoven/Amsterdam – Peter van der Meer (eigenaar/chauffeur Van der Meer Reizen) is een succesvolle samenwerking met FlixBus aangegaan. Op station Sloterdijk (Amsterdam) was woensdag 19 april een perspresentatie aan de Nederlandse pers.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Peter van der Meer in zijn nieuwe FlixBus

De Zevenhovense Peter van der Meer is al enige jaren actief als zelfstandig busondernemer. Niet alleen met betrekking tot vakantiereizen, maar op het gebied van lange afstandsmobiliteit is Van der Meer er altijd bij geweest. Al vrij snel na de oprichting van de Europese organisatie FlixBus ontstond er samenwerking.
FlixBus is aanbieder van lange afstandsmobiliteit en maakt gebruik van lokale busondernemingen. De start was in 2013 en inmiddels rijden er bussen in 21 landen en vervoerde deze organisatie in 2016 maar liefst 30 miljoen passagiers. In heel Europa zijn ongeveer 5000 chauffeurs actief, in Nederland zijn dat er ongeveer 500, afkomstig van 12 verschillende busondernemingen.
Chauffeur van het Jaar
Peter van der Meer is daarin uniek, want hij heeft 1 bus en is enige chauffeur. Het unieke zit vooral in de inmiddels ruim driejarige samenwerking en vanwege het feit dat Peter in 2015 en 2016  Chauffeur van het Jaar is geworden. Een titel waar Peter zelf erg trots op is, want het bevestigt zijn denken en doen over het werken in de (bus) vervoersbranche.
Perspresentatie
Woensdag 19 april was er in Amsterdam een presentatie voor de Nederlandse pers in verband met het benoemen van een nieuwe directeur van FlixBus in Nederland: Jesper Vis en het bekendmaken van de nieuwe strategie en nieuwe routes.
De fonkelnieuwe dubbeldeks bus van Peter van der Meer bood onderdak aan de verzamelde pers. Dat de gifgroene bussen duidelijk herkenbaar zijn kon iedereen woensdag constateren; veel toeristen/reizigers wilden direct opstappen. Ze werden verwezen naar de dienstdoende bussen, die 100 meter verderop stonden bij de halte van het Sloterdijk station.
Modern, slim en groen
Reizen met FlixBus is een moderne, slimme en vooral groene manier van reizen. De bussen van de betrokken busondernemers moeten voldoen aan de actuele milieu-eisen en zijn voor de passagiers van alle gemakken voorzien (wifi, stopcontacten en uiteraard ook toilet aan boord). Vanuit Nederland rijden bussen rechtstreeks naar 10 verschillende landen en via en overstap kan men zelfs naar 21 landen. Populaire bestemming zoals Brussel, Parijs en diverse Duitse steden kennen al 8 tot 10 ritten per dag.
Een van de doelen voor de komende jaren is het realiseren van meer opstapplaatsen. Naast de grote steden hoopt men nu ook in de middelgrote steden een opstapplaats te realiseren.
Online
Het is een moderne manier van reizen. Een stoel reserveren in de bus gaat via www.flixbus.nl Een kaartje naar een Europese hoofdstad is soms al voor nog geen twee tientjes te boeken.
Peter van der Meer is blij en tevreden met de samenwerking. ‘Ik ben en blijf eigen ondernemer, heb voldoende zelfstandigheid, maar weet me verzekerd van een grote organisatie die onze gezamenlijke belangen dient.’