Foto’s en beeldhouwwerk bij IVN

Nieuwkoop – Tonneke Iwema en Rien Bloemberg laten op 6 en 7 mei hun werk zien in de heemtuin van het IVN.

Iwema

Tonneke Iwema was eerder in De Zevensprong

Behalve IVN’ers vinden ook kunstenaars veel inspiratie in de natuur. Zeker in Nieuwkoop en omgeving liggen onderwerpen voor het oprapen. Het IVN vindt het een goed idee om af en toe kunstenaars de gelegenheid te bieden hun werk te exposeren. Als het weer en de tentoongestelde objecten zich daarvoor lenen, gaat men ook naar buiten in de heemtuin.

In het weekend van zaterdag 6 en zondag 7 mei start de eerste expositie met Tonneke Iwema en Rien Bloemberg.

Beeldhouwster Tonneke Iwema exposeert een aantal vogels uit haar werk. Te zien zijn onder meer roerdomp, reiger, grutto, fuut en aalscholver en heel bijzonder: een paartje spelende otters. De beelden zijn niet heel gedetailleerd en niet te glad. Toch geven ze altijd heel goed de essentie van de afgebeelde vogel weer.
Fotograaf
Rien Bloemberg fotografeert al zijn hele leven. Hij is geboeid door het spel van licht en donker en maakt zowel natuuropnamen als meer abstracte foto’s waar het lijnenspel het uitgangspunt vormt. In deze expositie waagt hij zich aan de ooievaars van Zegveld. Moeilijker dan het lijkt misschien want ooievaars gaan niet poseren. Dat betekent veel geduld en snel reageren als zich de gelegenheid voordoet. Het resultaat mag er zijn. De foto’s blijven hangen tot juni en zijn te zien tijdens IVN activiteiten.
De expositie is geopend van 11-16:00 uur. De toegang is gratis

Cursus

Op zondagmiddag 14 mei, 14-16 uur is de cursus ‘Natuurfotografie met de smartphone‘. Bijna iedereen bezit tegenwoordig een mobiele telefoon met ingebouwde camera. Fotograferen is daardoor gemakkelijker dan ooit. Mooie foto’s maken blijft echter een kunst. Zeker als u graag foto’s buiten in de natuur maakt. Deze cursus helpt u daarbij op weg. Een ervaren fotograaf geeft uitleg en we gaan oefenen in de nabij gelegen heemtuin.
Aanmelding/info via E-mail: harm.begeman2@gmail.com Voor IVN leden zijn aan de cursus geen kosten verbonden.