Fraaie ontknoping 7-loop

De 31e editie van de 7-loop te Zevenhoven gaat ongetwijfeld de geschiedenis boeken in. Tot het laatst bleef het spannend en knokten Remco Vleerlaag (de torenhoge favoriet) en Nieuwkoper Brent Pieterse  voor de eindzege. In de slotkilometers  bleek tot veler verrassing Pieterse de sterkste.

remco-vleerlaag-verkleind

Vleerlaag, winnaar in Ter Aar en Nieuwkoop:“Vandaag was Brent de sterkste, hij liep formidabel!”

Daarmee mag en kan de organisatie terugkijken op een fantastisch  evenement met de afsluitende 10 Engels Mijlen als apotheose. Dat had de organisatie mede te danken aan Pieterse en Vleerlaag die na het startschot er als een komeet vandoor gingen. De twee atleten konden zich optrekken aan Danny Binnendijk uit Bodegraven, die gekozen had voor de 10 kilometer.  Vlak voor de Noordse Buurt namen Pieterse en Vleerlaag afscheid van Binnendijk, die “de kortere” weg mocht nemen.

Tot aan het einde van de Noordse Buurt bleven de twee lopers bij elkaar, vlak voor de “kade” versnelde Pieterse en bleef Vleerlaag het antwoord daarop schuldig. “Het was een plaagstootje, niet meer dan dat, ik wilde gewoon eens kijken waar mijn mogelijkheden vanmiddag lagen. Tot mijn verbazing en misschien wel opluchting kon ik een gaatje slaan en ben toen vol doorgegaan!, aldus Pieterse.

Op zijn “Zoetemelks” sloop Pieterse langzaam maar zeker weg van Vleerlaag en twee kilometer voor de finish bedroeg zijn voorsprong 20 seconden. Dat was ook het punt dat Vleerlaag de handdoek in de ring gooide: “Ik kon niets extra’s meer brengen, Brent was vandaag gewoon de betere, hoe graag ik ook wilde, het lukte mij gewoonweg niet om het tij te doen keren!” Een mooi compliment voor Pieterse, die overigens in het overall klassement (Oranjeloop; Halve Marathon en 7-loop) Vleerlaag nog wel voor zich moest dulden.

Bij de dames won Mariska Visser uit Nieuwveen, die in navolging van Pieterse ook een puike race liep. “Het was warm, gelukkig bood de straffe wind enige verkoeling. Alleen werd de wedstrijd daarmee wel zwaarder, maar in de problemen ben ik echt nooit gekomen!”, aldus Visser.

Auteur: Adrie van Lith