“Fractie aansturen een cadeautje”

Nieuwkoop – Nicolette Oosterhof heeft dinsdag 27 maart afscheid genomen van de gemeenteraad. Een bewuste keuze, zo laatzij weten:

Ik heb de keuze om te stoppen met het raadswerk wel overwogen en bewust gedaan.

De afgelopen jaren hebben onder andere Brent Wijshijer (1990) en Oana Popa (1987) als fractie assistenten mee gedraaid in onze fractie. Ik vind het mooi om te zien hoe zij zich ontwikkeld hebben. Het is een eer dat ik heb kunnen bijdragen aan hun ontwikkeling in de politiek.

Ze staan beiden te popelen om als raadslid aan de slag te gaan.

Aangezien ik het langstzittende raadslid van onze CDA-fractie hier in Nieuwkoop ben, voel ik het als mijn taak om de nieuwe generatie een kans te geven een plaats te krijgen in de raad en treed ik af als raadslid en fractie voorzitter van het CDA van de gemeente Nieuwkoop.

Ik heb het raadslid zijn met heel veel plezier gedaan. Het raadslidmaatschap heeft mij ook veel gebracht.Ik heb mensen ontmoet die ik anders niet ontmoet zou hebben.

Vooral inwoners uit heel Nieuwkoop, raadsleden van onze omliggende gemeentes maar ook bewindslieden op provinciaal en landelijk niveau. Ik ben op plaatsen en bij bedrijven geweest waar ik als “gewone” burger niet zou komen. Allemaal even interessant. Ik heb er door de jaren heen heel veel van opgestoken en geleerd. Daar ben ik dankbaar voor.

Het vele leeswerk dat er bij komt kijken en de soms lange en vele vergaderingen hadden soms minder mijn voorkeur. Daarin tegen, het leiding geven aan de fractie vond ik een cadeautje. Het is mooi om een stabiel team te kunnen vormen met elkaar. Waar iedereen zijn of haar zegje en mening kan geven in de veilige omgeving van de fractie. De soms heftige discussies over de agenda punten vond ik heerlijk, om vervolgens weer één team te kunnen vormen.

De verkiezingen zijn voor ons als CDA-Nieuwkoop door de kiezers beloond met een raadszetel er bij. Van vier naar vijf zetels. Een mooi resultaat van het harde werken wat wij als fractie de afgelopen 4 jaar hebben gedaan.

Het nieuwe CDA-team heeft er zin in en gaat er voor. Ik geef de fractie voorzitter hamer met volle vertrouwen over aan Kees Egberts, met het team; Leon zoet, Oana Popa, Brent Wijshijer, Nick Draper, Antoinette Ingwersen en Henk Bakker heb ik er het alle vertrouwen in, dat zij zich weer volledig inzetten voor de Nieuwkoopse samenleving en dat ze dit ook weer op een eerlijke en betrokken manier doen.

Bedankt voor het vertrouwen in mij dat ik heb mogen ervaren. Van zowel inwoners als ook collega politici.

Ik kijk terug op een mooie tijd in de politiek.

Nicolette Oosterhof-Heemskerk