Fris en buiig herfstweer

Regio – Vandaag en morgen is het vaak bewolkt met soms wat regen. De temperatuur krabbelt langzaam iets op. Woensdag en donderdag is het redelijk najaarsweer met weinig neerslag, af en toe zon en 15-18 graden.

regen

Vandaag (Maandag) eerst veel bewolking en in het noorden en oosten veel buien. In het westen en zuiden is het vanochtend grotendeels droog. Mogelijk komt er vanmiddag ook wat ruimte voor de zon. Het wordt maximaal 14 graden. De wind waait uit het westen tot noordwesten en is eerst aan zee nog krachtig tot hard, maar neemt gedurende de dag af.

Dinsdag wordt een bewolkte dag met enkele buien. Er waait een matige, aan zee vrij krachtige, wind uit het zuidwesten tot zuiden en met 14-16 graden wordt het iets warmer dan de dagen ervoor.

Woensdag is er in het noorden vrij veel bewolking en kans op wat regen. In het zuiden van het land blijft het op veel plekken droog en kan af en toe de zon schijnen. Het wordt 15 graden op de Wadden tot 18 in het zuiden van het land.

Donderdag lijkt op veel plaatsen een droge dag te worden. Het zuiden heeft waarschijnlijk wat meer zonneschijn dan het noorden en het wordt opnieuw 15-18 graden.

Vrijdag neemt de kans op regen alweer toe en volgend weekend verloopt ook wisselvallig. De temperatuur moet iets omlaag en komt ’s middags uit rond 13 graden. Dit is ongeveer de normale waarde voor eind oktober.

Bron: weeronline