Fysiotherapie bij knieklachten

Nieuwkoop – Het gebeurt nogal eens dat de knie tijdens of na het sporten problemen geeft. Het is dan goed om contact op te nemen met een, in knieproblemen, gespecialiseerde (sport)fysiotherapeut.

Uit recent onderzoek blijkt dat bij knieklachten fysiotherapie in de meeste gevallen minstens zo effectief is als operatief ingrijpen. Bij knieproblemen is het dan ook goed om deze klacht eerst te laten beoordelen door één van de kniespecialisten van Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid. Afhankelijk van deze beoordeling valt de keuze op behandelen en indien nodig wordt orthopedisch advies gevraagd.

De sportfysiotherapeuten Kim van der Pijl, Mark de Vos en Linda Hoogendoorn zijn lid van het Rijnland KnieNetwerk, en kunnen, na het beoordelen van de klacht, indien nodig, contact opnemen met de huisarts voor overleg en verwijzing. Vervolgens nemen ze contact op met de specialisten van het Alrijne ziekenhuis en is het vaak al mogelijk om binnen een week de blessure door de orthopeed te laten beoordelen tijdens de speciale spreekuren voor acute knieblessures.

In het Alrijne ziekenhuis zijn de wachttijden voor operaties zoals een voorste kruisband reconstructie terug gebracht tot minder dan 4 weken. Dit is gerealiseerd door verdere specialisatie binnen het Alrijne ziekenhuis waardoor er meer ruimte is gekomen voor dagbehandelingen op de locatie Leiden. Hierdoor kan de sporten sneller gaan werken aan het herstel en de terugkeer in de sport.

Heeft u vragen m.b.t. een knieblessure? Neem contact op met de sportfysiotherapeuten van Bakker & De Vos via 0172-575261 of mail naar info@bakkerendevos.nl Je kunt ook het gratis sportspreekuur bezoeken in het Centrum op de dinsdagavond van 18 – 19 uur op de Vijverhof 1 in Nieuwkoop. Meer informatie over het Rijnland KnieNetwerk vindt u op www.rijnlandknienetwerk.nl