Fysiotherapie en de vergoedingen in 2018

Nieuwkoop – Aan het begin van het jaar zijn veel mensen onzeker over de fysiotherapie vergoedingen door de zorgverzekeraar. Dit is niet echt nodig; ten opzichte van de afgelopen jaren is er niet veel veranderd.

Het grootste deel van de fysiotherapie wordt vergoed vanuit de Aanvullende Verzekering (AV) en vergoedingen vanuit deze AV hebben geen invloed op het Eigen Risico. Voor behandelingen vergoedt vanuit de AV geldt immers geen Eigen Risico. Er zijn dus geen redenen om vanwege het Eigen Risico behandelingen bij de fysiotherapeut uit te stellen.

Per 2018 is er wat betreft de Basisverzekering, naast de bekende chronische aandoeningen, één uitzondering en dat betreft behandeling op verwijzing voor artrose van de heup of de knie; deze behandelingen (12x) vallen onder de Basisverzekering en daarvoor geldt dus wel het wettelijke Eigen Risico.

Bij klachten met betrekking tot het bewegen is het altijd verstandig advies te vragen aan de fysiotherapeut of een afspraak voor behandeling te maken. En waar kan dat beter dan bij Bakker & De Vos in Nieuwkoop dat overeenkomsten heeft afgesloten met alle zorgverzekeraars in Nederland. U bent verzekerd van de juiste behandeling door de vele aanwezige specialisten binnen de praktijk.

U bent welkom zonder verwijzing van de huisarts maar uiteraard kunt u ook eerst met de huisarts overleggen over uw klacht. Ook voor advies met betrekking tot bewegen of sport, zowel voor gezonde mensen als voor mensen met een chronische ziekte of aandoening, bent u bij Bakker & De Vos op het juiste adres. U kunt een afspraak maken van ’s morgens vroeg tot laat in de avond!

Indien u een sportblessure heeft en daarvoor gratis advies wilt bent u welkom op de dinsdagavond van 18 – 19 uur in de praktijk aan de Vijverhof 1 in Nieuwkoop.

Meer weten of een afspraak maken? Kijk op www.bakkerendevos.nl , bel 0172-575261 of mail naar info@bakkerendevos.nl .