Fysiotherapie op Master niveau!

Nieuwkoop – Afgelopen zomer behaalden 4 fysiotherapeuten, werkzaam bij Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid, in Nieuwkoop hun diploma Master of Science in de Manuele- en Sportfysiotherapie. De praktijk heeft nu 11 fysiotherapeuten op Master niveau!

master 8

De sportfysiotherapeuten Mark de Vos en Kim van der Pijl hebben zich middels de Master opleiding niet alleen verdiept in allerlei praktische vaardigheden op het gebied van sport, bewegen, blessure behandeling en sportrevalidatie, maar ook in de wetenschappelijke achtergrond van allerlei behandel- en trainingsmethodes. Nog meer dan voor de opleiding is het daardoor mogelijk te kiezen voor de juiste behandel- en trainingsmogelijkheden en daar profiteert de sporter uiteraard volop van.

Op het gebied van de Manuele therapie mogen Teun Bakker en Roeland Hoogendoorn zich Master of Science noemen en daarmee komt het aantal Manueel therapeuten op Master niveau binnen de praktijk op Vijf! De Manuele therapie richt zich op de gewrichten en wel in het bijzonder de gewrichten van de wervelkolom. De behandeling is effectief bij uiteenlopende klachten die voortkomen uit de rug en nek. Hierbij kan men denken aan hoofdpijn, duizeligheid, schouderklachten maar ook pijn in de rug; tussen de schouderbladen maar ook onderin de rug en van daaruit vaak ook in de benen.

De therapie bestaat soms uit het manipuleren van de gewrichten, het zogenaamde “ kraken” en verder uit advies met betrekking tot bewegen, houding en werk of sport. Ook oefeningen maken deel uit van het pakket van de Manueel therapeut. De Manueel therapeut probeert ook altijd uit te zoeken wat de oorzaak is van de bewegingsbeperkingen die zijn ontstaan. Samen met de patiënt wordt bekeken of daar iets aan te doen is en of klachten in de toekomst kunnen worden voorkomen.

Wilt u meer weten over de Manuele therapie of sportfysiotherapie bij Bakker & De Vos? Kijk dan op www.bakkerendevos.nl Natuurlijk kunt u ook een afspraak maken; bel 0172-575261 of stuur een mail naar info@bakkerendevos.nl