Gastzeilers genieten bij WSVL

Langeraar – Watersportvereniging Langeraar (WSVL) hield zondag 20 augustus een zeilmiddag met zeilers en gelegenheidszeilers.

16e zondag 20 aug (38)

Het betrof een wedstrijd waarbij de mogelijkheid bestond om een introducé mee te laten varen. Met name door de 2-persoons boten werd hiervan gebruik gemaakt. De bemanningen van de eenpersoons laser klasse hadden gewoon zin om weer eens lekker te varen, zo laat een zegsman van de WSVL weten.

Martin Ubink en Hans Koeleman hadden (klein)kinderen als bemanningsleden meegenomen, om sportief met de familie te zeilen.

Ook werd er gevaren op een nieuwe baan, waarbij er meer merktekens gerond moesten worden dan gewoonlijk, en i.p.v. een tweede ronde er aanvullende boeien gerond moesten worden.

Zon en een westelijke windkracht 4 waren uitstekende omstandigheden om te zeilen.

Om 14.00 werd er gestart in 2 groepen met een mooi in-de-winds rak over de gehele poel, vervolgens afwisselend ruime en voor de windse rakken, en dan weer in-de-wind.

De lasers streden een felle strijd met elkaar, en konden door de sterke wind lekker planeren op de ruime rakken.

Niet alle zeilers hadden de juiste volgorde van de nieuwe baan duidelijk voor ogen, wat voor hen wat verwarrend was. Martien Ubink was hier wel goed op voorbereid, en dankzij de navigatie van bemanningslid Rozemarijn, voeren zij een uitstekende wedstrijd.

Na de wedstrijd volop discussie over de nieuwe baan. De uitgenodigde bemanningen waren erg enthousiast, en waarschijnlijk komen we ze vaker terug op de poel.

Uitslag

1. Rob Morelisse en Peter Beun

2. Jasper Koeleman

3. Andre Nieuwenhuize

4. Gerard vd Hoorn en Peter Koeleman

5. Martien Ubink met Jorrit en Rozemarijn

6. Peter de Graaf, Greet Bocxe en Brenda

7. Flip Beekman en Marianne Koeleman

8. Hans Koeleman, Thijs Raetsch en Vivian.