Gedoe met woninginbrekers

Nieuwkoop – Politie en brandweer zijn donderdag druk in de weer geweest met twee woninginbrekers. Uiteindelijk zijn de boeven allebei in de kraag gevat.

Brandweer en politie met de boot op pad (foto: BRW NKP)

Agenten hielden op donderdag 3 mei omstreeks 5.00 uur in Nieuwkoop een 25-jarige Alphenaar aan als verdachte van een poging woninginbraak aan de Dorpsstraat eerder die nacht. Een getuige belde rond 4.15 uur de politie dat er twee personen probeerden in te breken en vervolgens op de vlucht sloegen richting één van de eilandjes. In de omgeving zochten agenten naar de inbrekers en hoorden geluiden uit één van de achtertuinen, die aan het water lag. Met behulp van de politiehelikopter en een speurhond vonden agenten één van de verdachten, die zich schuil hield tussen de bosschages in een achtertuin. Daarna zochten agenten met meerdere boten op de Nieuwkoopse Plassen naar een eventuele tweede verdachte, maar troffen die niet meer aan.

Ook de brandweer werd opgeroepen om met hun boot de politie te assisteren op de Nieuwkoopse Plassen. Op locatie hebben zij de politie op verschillende eilanden afgezet om met de hond opsporingswerk te verrichten. N

In de loop van donderdag maakte de politie bekend dat ook de tweede verdachte was aangehouden. De man, ook afkomstig uit Alphen aan den Rijn had zich verscholen in een zeilbootje. Toen de eigenaar van de boot bij de boot kwam om deze schoon te maken sprong de verdachte te voorschijn en rende weg. De eigenaar van de boot belde de politie en rende achter de man aan.

Uiteindelijk kon een politieagent de man aanhouden in de omgeving van sporthal De Steupel.