Gedoe over parkeren in Noorden

Nieuwkoop – Uitbater/eigenaar Coen de Jong heeft voor zijn herbouwde accommodatie een opritje gemaakt voor rolstoelers. Een zogeheten “ramp”

En een ramp lijkt het te worden. Rolstoelers kunnen via een vrije parkeerplaats deze betonnen oprit gebruiken. Er staan ook keurig twee potten met een boompje naast, maar hij onttrekt daardoor ook een parkeerplaats.

De Jong heeft geen toestemming gevraagd om de oprit te maken en is dat ook niet van plan, zo staat in een briefwisseling te lezen. Dat schiet de gemeente in het verkeerde keelgat. De gemeente meent dat De Jong voor zijn accommodatie niet de verplichting heeft om een dergelijke rolstoelvriendelijke opgang te maken. De accommodatie is van beperkte omvang en het drempeltje niet al te hoog. Het werd ook niet in de bouwplannen vermeld.

De kerk heeft er ook bemoeienis mee, want volgens een oude afspraak (1958) zou het hele parkeerterrein voor algemeen gebruik zijn. De kerk meent dat De Jong het parkeerterrein exclusief voor ‘t Leeuwtje claimt. Naast het wegvallen van de plaats voor die oprit zouden er ook veel tweewielers parkeerplaatsen bezet houden.

Kortom, parkeren in Noorden is nog steeds een gedoe.