Geen vertrouwen in de toekomst

Er is een nieuw kabinet en dat gaat werken onder de titel Vertrouwen in de Toekomst. Tja, hoe ga je dat verbeelden? Is het wel in een beeld te vangen?

Aapje

Maar een prachtige foto in het AD beeldde dit helemaal uit. Een foto van de aankomst van Mark Rutte op de fiets bij het Paleis Noordeinde. Je moet dan eerst de marechaussee bij het hek passeren en je melden: “Ik ben Mark en heb een afspraak met ZKH” Dan loop je door en zet je je fiets weg. Voor de trap van het paleis staan nog 2 marechaussees. En wat doet onze premier, de aanvoerder van het kabinet, de eerste onder de gelijken die het voorbeeld moet geven?

Hij zet zijn fiets op slot!

Aapje zou in dit geval de fiets aan de marechaussee hebben gegeven met de opdracht: “Kerel, zet jij mijn stalen ros even op stal?”

Als je je fiets niet achter durft te laten bij de marechaussee, heb je dan wel vertrouwen in de toekomst?

Aapje denkt van niet.

Bang dat de fiets gevorderd wordt voor inzet bij het leger nu er voertuigen te weinig zijn? Of dat ZKH er mee vandoor zal gaan? Of was het een routinegebaar van een gewone man die door Den Haag fietst en even een boodschap moest overbrengen en dan gauw door naar huis ( moeder).

Het kabinet voor de gewone man, maar die gewone man bestaat allang niet meer. Past niet meer in de blauwdrukjes van de regering. Een kabinet dat voor de installatie al twee moties van afkeur kreeg van die partij die zegt voor de gewone man (Henk en Ingrid) op te komen.

U mag er op vertrouwen dat het gewoon politiek blijft daar onder die Haagse kaasstolp, maar de toekomst zal het leren

Aapje