Genoeg te doen in Week van het Werk

Regio – Als geen ander kennen de 1000 ondernemingen van de VOA en de Gemeente Alphen aan den Rijn de arbeidsmarkt in de regio. In deze arbeidsmarkt, die flink aantrekt, wil men dat niemand achterblijft. Daarom is er van maandag 6 tot en met 9 november de Week van het Werk.

week van werk

Ondernemers, onderwijs en overheid organiseren een bruisende week waarin WERK centraal staat. De Week van het Werk is vijf dagen geopend voor werkzoekenden, ondernemers en scholieren. Er worden veel evenementen georganiseerd op verschillende locaties in de regio Alphen aan den Rijn. Tijd voor een vooruitblik.

Kick-off
De week start met een event voor ondernemers en andere betrokkenen met ambassadeur van uit het ministerie John de Wolf.
John de Wolf is boegbeeld voor de aanpak van werkloosheid onder vijftigplussers en pakt dat voortvarend aan! Op maandag 6 november, 15.30 uur opent hij in het Scala College (locatie Nieuwe Sloot) De Week van het Werk samen met wethouder De Leest en vertellen zij over de mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Banenmarkt en the pitch

Ben je op zoek naar een leuke baan of kan je wel wat hulp gebruiken bij het maken van je CV, adviezen over je loopbaan over de sociale media, kom dan de banenmarkt op dinsdag 7 november van 10.00 – 13.00 uur in Da Vinci. Diverse bedrijven, uitzendbureaus en brancheorganisaties staan op de banenmarkt en je kunt meedoen aan gratis workshops waaronder een workshop vloggen. Doe er je voordeel mee en kom als werkzoekende zeker naar deze beurs.  Loop je met het idee rond om voor je zelf te starten met een onderneming? Dan is De Pitch iets voor jou van 10.00 – 14.00 uur op woensdag 8 november in de ESports Game Arena (Raadhuisstraat 134 in Alphen aan den Rijn). Diverse professionals staan voor je klaar om je te voorzien van tips en tricks. 

ICT Challenge en Go4it!

Op woensdag 8 en donderdag 9 november de hele dag een 12 uur ICT Challenge. Aankomend talent op het gebied van ICT buigt zich over een uitdagende opdracht voor het Alrijne Ziekenhuis. Deze 2 x 12 uur Challenge vindt ook in de ESports Game Arena plaats.

Maar ook juiste beroepenvoorlichting is van belang. Meer dan 1200 leerlingen vanuit alle scholengemeenschappen uit Alphen aan den Rijn en de regio bezoeken de Beroepenmanifestatie Go4it! in het Archeon 8 en 9 november

De opening wordt verricht door wethouder Ed de Leest en directeur Archeon Jack Veldman op woensdag 8 november om 08.45 uur in de Herberg van Themapark Archeon.

Week van het Werk 2017 posters_totaal_WEB

HR-tafel en afsluiting  

De week sluiten we af met een HR Tafel voor HR specialisten op donderdag 9 november om 16.00 uur. De gezellige VOA-netwerkborrel en tevens afsluiting van de week (17.30 – 19.00 uur) vindt plaats bij Restaurant Maggie Blue, tevens sponsor van deze borrel. Op dat moment wordt de Q starter van de VOA bekend gemaakt en de winnaar van Vlog Challenge.

 

Nieuwsgierig? Kijk dan op www.deweekvanhetwerk.nl voor het volledige programma.