Geslaagd beachvolleybaluitje

Nieuwkoop – Leden en vrijwilligers van Volleybalvereniging Waterlanders reisden zondag 18 februari af naar de overdekte zandbak in Aalsmeer. In totaal deden er bijna zestig leden mee aan het beachvolleybaltoernooi dat Waterlanders in The Beach organiseerde. Het uitje werd betaald vanuit de opbrengsten van de Jumbo Nieuwkoop Sponsoractie waarbij Waterlanders het hoogste sponsorbedrag wist op te halen.

De leden en vrijwilligers hebben in het najaar van 2017 het uitje zelf bij elkaar gespaard door hun boodschappen te doen bij de Jumbo in Nieuwkoop. “We hebben bewust voor een spaardoel gekozen waar iedereen van kon profiteren. Zo hebben we afgelopen zomer de Nederlandse volleybaldames aangemoedigd in Apeldoorn. Dit jaar is de keuze gevallen op een beachvolleybaluitje. We vinden het ontzettend leuk dat dat uitje mede mogelijk werd gemaakt door onze hoofdsponsor”. De voorzitter nodigde destijds tijdens de cheque overhandiging ook meteen de supermarktondernemer uit. “Helaas was Bas verhinderd. Het was natuurlijk wel erg leuk geweest als hij had kunnen meestrijden om de toernooizege”, aldus voorzitter Clemens van den Helder.

De teams werden ingedeeld in twee poules van zes en zeven teams waarbij steeds wedstrijden van tien minuten werden gespeeld. De teams waren een mooie afspiegeling van de vereniging, jong en oud werd door elkaar gemixt. Na twee uur beachvolleyballen speelden de poulewinnaars de finale. Het winnende team – bestaande uit Edwin, Cindy, John en Lisa – werd getrakteerd op een eigen teambord bittergarnituur. Maar ook alle overige deelnemers werden niet vergeten; ook zij konden een lekkere snack pakken van de goed gevulde schaal.

De vereniging kijkt terug op een geslaagde middag beachvolleyballen in het zand. De sponsorcommissie sprak na afloop: “Ontzettend leuk dat er zoveel leden en vrijwilligers zich hebben aangemeld en dat The Beach volledig is gevuld met Waterlanders. We waren onwijs blij met het enorme sponsorbedrag en met trots kijken we naar de gezelligheid die we hier met elkaar uitstralen.”