Geslaagd Nieuwkoops combi-feest

Nieuwkoop – Een aantal Nieuwkoopse organisaties heeft de handen ineen geslagen en zaterdag was er daarom een gezamenlijk start van het nieuwe seizoen.

Drumselectie olv Patrick Streng zorgde voor een “daverend”optreden

Event Center Nieuwkoop heeft samenwerking gezocht met de organisatie van De Torenschudders en daarnaast met 6 andere culturele organisaties. (Theater Kaleidoskoop, Muziektent Nieuwkoop, Culturele Verg. Nieuwkoop, Kamermuziek Nieuwkoop, musiscalverg. Eigenwijs en muziekverg. Eensgezind) Dat resulteerde in een daverend weekendprogramma.

Vrijdagavond was er een muzikaal programma met o.a. Marco de Hollander op het Regthuysplein. Zaterdagochtend was er naast de traditionele markt een creativiteitenmarkt. Bromfietsclub De Stofwolk was als vanouds op de kleine parkeerplaats aan de Achterweg paraat met mooi en vooral oud “bromfietswerk”. Vanaf 14.00 uur was er een presentatie van de 6 deelnemende culturele verenigingen en vanuit een podiumwagen en muziektent waren er wisselende optreden. De opening was meteen pittig met cabaretière Madelijne Kool. Ze zong o.a. een piemellied. Muziek was er van David Kuijken (21) op de marimba, Rob Wassenburg (gitaarschool), Fiddlers Green, drummers van Eensgezind en de band The Netz. Ook de poëziegroep van Neel Karstanje droeg een steentje bij.

David Kuijken op de marimba

Na 17.00 uur werd het even rustig op het plein omdat iedereen zich ging voorbereiden op de verlichte botentocht/show. Dat slotevenement kon ook droog worden afgewerkt en leverde weer de bekende mooie beelden op en dat gold ook voor het afsluitende vuurwerk dat rond 21.15 uur begon.