Geslaagde Hollandia bijeenkomst

Nieuwkoop – De afdeling Horeca, Recreatie en Toerisme van de Verenigde Ondernemers Nieuwkoop was woensdag 13 september op het terras van Tijsterman, gastheer voor het Hollandia Netwerk.

Discover Zuid Holland jpg

Het Hollandia Netwerk is een netwerk van meer dan 2000 recreatie ondernemers in een zeer brede straal om de Provincie ZH. Op het thema Water zijn ongeveer 100 leden naar het terras van Tijsterman gekomen. De geplande vaartochten konden woensdag vanwege de eerste najaarsstorm niet doorgaan en zijn er bussen ingezet. De ontvangst op de Zevensprong met het bezoeken van Ruygeborg  kon wel doorgaan. Wethouder Paul Platen opende om 17.00 het plenaire gedeelte van het programma met een warm welkom in Nieuwkoop. Leo Kooyman voorzitter V.O.N. gaf uitleg over de projecten en plannen ter bevordering van de Recreatie. Daarbij is ook het Netwerk Ontdek Nieuwkoop gepresenteerd.

Gerard Milort VRW, belichtte de cultuurhistorisch betekenis van water en waterwegen.

David Sisson redacteur van Beleef Zuid-Holland en Erfgoedhuis ZH verraste de directeur van het Holandia Netwerk Boudewijn Leeuwenburgh met de aanbieding van een special.(zie foto)

De primeur was weggelegd voor René Klein die namens Gedeputeerde ZH. Mw. Adri Bom-Lemstra het nieuwe magazine “Discover the World of Zuid-Holland” mocht presenteren. Een magazine voor de internationale relaties van de provincie , gemeenten en ondernemers. Zowel in het Engels als in het Chinees te verkrijgen.

In het teken van NL. Waterland is een set van de Nieuwe Vaarkaart gewonnen door Jan Eijkelenstam uit Gouda waarna er ook kennis kon worden genomen van een trailer voor een TV pilot Nieuwkoopse plassen.