Gif en de vrije keuze

Het is maar hoe je het wil zien. Er zit een beetje gif in eieren en mogelijk ook in de kippen.

Aapje

Aapje eet geen kippen en eieren, maar collega Rekel wel, die sluipt weleens ergens binnen en slaat dan zijn slag. Het effect is dat het gif in zijn pen toeneemt, hij “vloekt” nu zelfs inwoners van Vrouwenakker uit.

Gif zit in veel, zo niet alles, wat de mens consumeert. Gewassen worden bespoten, in kant en klaar maaltijden zit te veel zout, in snacks te veel vet en in dranken te veel suikers. Allemaal gif voor het lichaam.

En ja ook roken is gezond, op het pakje staat een doodshoofd en teveel alcohol tast je hersenen aan. Als op het product staat dat je er iets van kan krijgen dan mag je zelf beslissen om te kopen, het wordt niet uit de handel gehaald.

Terug naar die eieren, als op het doosje staat dat je er bij het jarenlang innemen in grote hoeveelheden er misschien iets van kan krijgen (wat dat weten we nog niet), dan is het aan de consument om te beslissen. Als dat kleine beetje gif vanwege de ontsmetting er nu voor zorgt dat de kippen niet meer lijden aan bloedluis, dan koop je toch juist die eieren uit dierenliefde? De kippen lijden echt door die bloedluis, een soort jeuk tussen de twee grote tenen. Naast vrije uitloop en scharrel kippen, kies je dan voor jeukvrije kippen.

Het echte gif zit in de eenzijdige berichtgeving, het hypen, het niet eens in een breder perspectief plaatsen. Het is maar goed dat er een columnist is die geen eieren lust.

Aapje