Glasvezel voor buitengebied

Regio – Er is voldoende belangstelling: Kaag en Braassem, Nieuwkoop en Teylingen-Oost krijgen glasvezel.

In januari dit jaar is GlasDraad Groene Hart gestart met een campagne om glasvezel in het buitengebied van Kaag en Braassem, Nieuwkoop en Teylingen-Oost te realiseren. De vraagbundeling is succesvol verlopen en dat betekent dat GlasDraad Groene Hart na de zomer gaat starten met de aanleg van een glasvezelnetwerk.

Na een eerdere succesvolle interessepeiling, werd begin januari 2018 de campagne van GlasDraad Groene Hart enthousiast afgetrapt. Bewoners konden zich direct inschrijven bij één van de vier serviceproviders. Onder aanvoering van een grote groep lokale ambassadeurs en het GlasDraad glasvezelteam werd de grens van 50% in het laatste weekend van de vraagbundeling gepasseerd. Daarmee is de komst van snel internet in het buitengebied veiliggesteld.

Actieve en enthousiaste ambassadeurs
“Een groot deel van het succes van deze campagne is mede te danken aan de ongelooflijke inzet van de grote groep ambassadeurs uit de regio. Zonder hun hulp was dit niet gelukt,” aldus GlasDraad campagneleiders Sjouke van Dijk en Henk Jan Witteveen. “In de loop van dit jaar start de aanleg van het glasvezelnetwerk en richting het einde van dit kalenderjaar verwachten wij dat de eerste adressen al gebruikmaken van supersnelle internetdiensten.”

Globale planning

Inmiddels is GlasDraad Groene Hart druk in overleg met de gemeenten en andere belanghebbenden om de uitrol van glasvezel in het buitengebied te realiseren. De voorbereidingen en materiaalbestellingen gaan nu starten. Naar verwachting gaat na de zomer de schop in de grond en in het vierde kwartaal kunnen de eerste huishoudens gebruik maken van glasvezeldiensten. Achteraf inschrijven is nog mogelijk, maar omdat de aannemer hier speciaal voor terug moet komen gebeurt dit wel op basis van offerte.