Golfclubleden bijpraten over nalatenschap

Nieuwveen – Golf & Countrylclub Liemeer houdt in samenwerking met Kroes en Partners Notarissen voor haar leden een informatieve bijeenkomst met als thema: Nalatenschap zonder zorgen geregeld.

In het clubhuis De Heren van Liemeer begint op donderdag 2 november de bijeenkomst om 19.30 uur (inloop v.a. 19.00 uur). Vanaf 21.15 uur is er een afsluitende borrel.

Meer informatie via www.golfclubliemeer.nl

Testament

Ieder testament is vakwerk en maatwerk, afhankelijk van iemands persoonlijke situatie en wensen. De wet biedt allerlei mogelijkheden om de dingen te regelen, maar dan moeten mensen dat wel tijdig doen

Datzelfde geldt voor dementie, dat steeds vaker voorkomt. De gedachte dat het ons ook kan overkomen, schuiven we het liefst voor ons uit. Toch is het belangrijk om dat taboe te doorbreken, zodat we zo lang mogelijk de regie over ons eigen leven kunnen houden en onze naasten niet met de problemen opzadelen. Dementie is een sluipend proces. Juist daarom is het verstandig om nu al voorbereidingen te treffen, omdat men daartoe wilsbekwaam moet zijn. In een levenstestament kan men vastleggen wat er moet gebeuren als men zelf niet meer bij machte is om keuzes te maken en wie de beslissingen mag nemen en waarover. Die beslissingen kunnen gaan over geld en bezittingen, maar ook over medische en persoonlijke zaken. Het levenstestament geeft mensen de zekerheid dat er in hun geest gehandeld wordt, als ze dat zelf niet meer kunnen beslissen.