Goud en Olympisch ticket Annouk vd Weijden

Nieuwkoop – De uit Nieuwveen afkomstige Annouk van der Weijden heeft zaterdag 30 december een ticket gepakt voor Olympische Winterspelen die van 9 t/m 25 februari worden gehouden in PyeaongChang. (Zuid Korea)

Een bijzonder blije Annouk stond na afloop graag de pers te woord. Zij mag in februari naar de Olympische Spelen van 2018. Ook in 2014 was dat het geval en Annouk werd toen vijfde op de 3.000 meter.

Van der Weijden deed in de afgelopen week mee aan het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) om een ticket te bemachtigen op één van de schaatsafstanden. Normaal is de 3.000 meter haar beste afstand, maar tijdens het OKT slaagde ze er niet in om op die afstand zich op nummer 1 of 2 te schaatsen. Op de 5.000 meter lukte dat wel!

Al in haar eerste rit zette Annouk de scherpste tijd neer en zag vervolgens temidden van haar familie op de tribune hoe de ene na de andere favoriet zich stukbeet op har scherpe tijd van 6.56.41min. In de voorlaatste rit zag ze concurrent Carien Kleibeuker tot 6.57.23 min naderen en in de laatste rit lag (ploeggenoot) Esmee Visser zelfs even voor op haar schema. In de laatste ronde zag Annouk dat Esmee echter terrein moest prijsgeven en het verschil was uiteindelijk slechts 0,19 sec.