Gratis advies duurzaam huis

Nieuwkoop – Vorig najaar startte in Ter Aar een pilot ‘wijkaanpak duurzaam wonen’. Tijdens deze pilot kregen inwoners van Ter Aar gratis adviezen om hun bestaande woning te verduurzamen. Het werd een succes en krijgt daarom vanavond een vervolg.

Gemeente NKP logo

Doordat in woonstraten vaak hetzelfde type woning staat, kunnen buurtbewoners collectief oplossingen inkopen. Wat natuurlijk weer gunstig is voor de portemonnee. Diverse inwoners zijn daarmee dan ook aan de slag gegaan.

Een duurzaam huis = lage energierekening

Na de succesvolle pilot in Ter Aar, start deze actie nu ook voor Nieuwkoop en Nieuwveen. Energiebesparende- en duurzaamheidsmaatregelen kunnen de energierekening flink omlaag brengen en zorgen ervoor dat uw woning zijn waarde behoudt of zelfs in waarde stijgt. De manier waarop u het best uw woning kunt verduurzamen en energie kunt besparen hangt onder meer af van het type huis waarin u woont.

Het Duurzaam Bouwloket en Stichting het GroenePlatform heeft voor de meest voorkomende woningen in Nieuwveen en Nieuwkoop gekeken hoe de woningen verduurzaamd kunnen worden. De adviezen, de mogelijkheden per woningtype en het aanbod van bedrijven presenteren zij tijdens twee informatieavonden.

8 november

Bent u benieuwd wat u kunt doen om uw huis te verduurzamen? Kom dan naar de informatieavond op 8 november in het gemeentehuis Teylersplein 1 in Nieuwveen. De bijeenkomst begint om 19.30 uur. Tijdens de bijeenkomst kunt u zich opgeven voor een gratis advies op maat voor uw woning.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Duurzaam Bouwloket door te mailen naar  info@duurzaambouwloket.nl of telefonisch via 072 743 39 56. U kunt ook alvast een kijkje nemen op de website van het Duurzaam Bouwloket.