H1 gaat voor hoogst haalbare, D1 voor handhaving

Nieuwkoop – Deze week spelen de eerste teams van het Nieuwkoopse Waterlanders hun eerste competitiewedstrijd van het seizoen. De dames zijn gepromoveerd naar de Promotieklasse en de heren beginnen aan hun vierde seizoen in de Derde Divisie. “Gezien het behaalde resultaat van vorig seizoen streef ik nu naar handhaving in de Promotieklasse”, aldus Dames 1-trainer en coach René van Essen. De coach van de heren, Carlos Pereira da Silva, doet daar nog een schepje bovenop. “Voor dit seizoen verwacht ik te gaan spelen voor het hoogst haalbare. Dat kan bij ons zomaar de nummer één plaats worden. “

heren-gaan-voor-het-hoogst-haalbare-dames-spelen-voor-handhaving-verkleind

Van links naar rechts: Carlos Pereira da Silva en René van Essen blikken vooruit!

Ritme opdoen
De definitieve samenstelling van Dames 1 heeft lang op zich laten wachten. De voorbereiding was volgens Van Essen daardoor niet altijd optimaal. In de aflopen weken werden wel een aantal oefenwedstrijden gespeeld. “De resultaten waren van ondergeschikt belang. We zijn vooral bezig geweest met het opdoen van ritme en de speelsters die erbij zijn gekomen in te passen in het team.” Van Essen streeft naar zoveel mogelijk speeltijd voor een ieder en stimuleert zijn meiden om persoonlijk te groeien. Na het behalen van de regiobeker is Van Essen uiteraard ook nieuwgierig hoe ver het team dit seizoen zal komen in de beker. Op donderdag 22 september staat de eerste echte uitdaging op het programma. Dames 1 speelt uit tegen VCS Dames 1 in Sassenheim. Een team dat al enkele jaren meedraait in de Promotieklasse. “We zullen direct aan de bak moeten”.

Geloof in het team
Volgens Pereira da Silva is zijn selectie ‘fris en gretig’. Hij wil dit seizoen gaan spelen voor het hoogst haalbare. De voorbereiding verloopt vergelijkbaar aan voorgaande jaren. “De eerste oefenwedstrijd tegen het naar de Tweede Divisie gepromoveerde VollingGo hebben we gewonnen. Het zegt wellicht nog niet veel, maar toch, we hebben gewonnen”. De training verloopt fanatiek en de sfeer is goed, zo omschrijft Pereira da Silva. De trainer en coach kijkt uit naar een seizoen waar team prestatie en gezelligheid hoog staat aangeschreven. “Ik geloof in dit team, al jaren. Ik heb er zin in!” Zijn mannen spelen zaterdag 24 september de eerste competitiewedstrijd uit in Bilthoven. Tegenstander Irene Heren 1 degradeerde vanuit de Tweede Divisie.

Samenstelling Dames 1
Deborah Traas, Hylke Homan, Tessa van Diemen, Maaike Moses, Denise Kempenaar en Petra Siebers speelden vorig seizoen ook al in Dames 1. Vanuit Dames 2 heeft Suzanne Coenraads de overstap gemaakt. Femke Boddeke keert terug in Dames 1 na een jaar beachvolleyballen. Nieuw bij de vereniging en in Dames 1 zijn Merel Florie en Evry Hendricx, beide speelsters zijn afkomstig van het Alphense VC Castellum. Florie gaat zich richten op de diagonaal en midden, Hendricx op de spelverdeling. Van Essen verzorgt samen met Petra Verhage de coaching. Verhage zal in ieder geval alle thuiswedstrijden voor haar rekening nemen omdat Van Essen dan tegelijkertijd speelt bij Heren 1.

Samenstelling Heren 1
De selectie is nagenoeg gelijk gebleven aan eerdere seizoenen. Middenaanvaller Ferdy Kandelaar keert na een jaar afwezigheid weer terug. Nieuw is de negentienjarige Tom Verburg, hij speelde hiervoor bij DVC in Driebruggen. Pereira da Silva omschrijft hem als ‘de springveer’. De selectie bestaat verder uit René van Essen, Tieme van den Haak, Mark Hoogendoorn, Rolf Karlsson, Erik Siebers, Sven Spruijt, Maarten Wisman en Edwin van ’t Wout.

Auteur: Marieke van der Hulst