Hand en polsklachten ook lokaal behandelbaar

Nieuwkoop – In radioreclames is regelmatig te horen dat u met pols- en handklachten naar een speciale kliniek moet gaan. Echter, ook dichter bij huis, bij Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid, kunt u met deze klachten terecht.

Klachten in de hand en pols treden nogal eens op bij computerwerk of andere werkzaamheden waarbij vaak dezelfde beweging wordt gemaakt. Echter, ook bij het ouder worden wordt de knijpkracht vaak minder en uit onderzoek is bekend dat verlies van spierkracht ervoor zorgt dat, als de controle over bepaalde hand- en armbewegingen minder wordt, ook de kans op vallen toeneemt.

De gespecialiseerde handtherapeuten Marjolein van Beek en Wietske Strijker houden zich niet alleen met de hand bezig maar met de gehele arm. Bij Bakker & De Vos werken zij ook intensief samen met de manueel therapeuten en schouderspecialisten omdat veel arm- en handklachten een relatie hebben met klachten in de nek, bovenrug en schouderregio. Ook werkt de handtherapeut vaak nauw samen met de bedrijfsfysiotherapeut of ergotherapeut, bijvoorbeeld bij werk gerelateerde klachten.

De behandeling richt zich vooral op oefeningen voor de spieren en gewrichten van uw hand of arm om deze weer soepel en sterk te maken. Daarnaast wordt bekeken of hand en pols wel op de meest efficiënte manier gebruikt worden. Oefentherapie gebeurt voor een deel aan de behandeltafel waar u één op één met de fysiotherapeut werkt, maar ook in een oefenzaal waar u aan de slag gaat met gewichten en specifieke oefenmaterialen. Soms is het ook zinvol te bekijken hoe arm en hand gebruikt worden op de werkplek en daarin te adviseren.

De handtherapeut kan ook ingeschakeld worden door bijvoorbeeld de huisarts om mee te denken in het stellen van een diagnose en om gezamenlijk tot een behandeltraject te komen. Uiteraard kan de handtherapeut ook zonder verwijzing geconsulteerd worden voor behandeling en advies.

Meer weten of persoonlijk advies of behandeling? Kom langs op Vijverhof 1 in Nieuwkoop, bel 0172-575261, mail naar info@bakkerendevos.nl of kijk op www.bakkerendevos.nl