Handig die BuurtWhatsApp

Nieuwkoop – In een BuurtWhatsAppgroep waarschuwen buurtbewoners elkaar snel bij verdachte situaties en kunnen zij de politie tijdig inlichten. Burgemeester Frans Buijserd is er blij mee.

buurthwhatsapp

Bron: gemeente Nieuwkoop

Buijserd: ”WhatsAppgroepen hebben een ‘afschrikeffect’. Inbraken worden vaak gepleegd door lokale inbrekers. Als ze weten dat er een WhatsApp-groep actief is, haken ze vaak af.”

Meedoen

In Nieuwkoop zijn inmiddels al veertig WhatsAppgroepen actief. Om er ook aan mee te doen kunt u aansluiten bij een al bestaande Whatsappgroep in uw buurt. Contactadressen daarvan vindt u op https://wabp.nl/. Op deze website vindt u ook informatie over hoe u een eigen groep opricht. In dat geval kunt u zich daarvoor aanmelden bij team Toezicht en Handhaving van de gemeente.

Heterdaadkracht gemeente Nieuwkoop

Op 30 oktober is de WhatsAppgroep: ‘Heterdaadkracht Gemeente Nieuwkoop’ aangemaakt. Dit is een groepsapp waarin alle beheerders van de geregistreerde WhatsAppgroepen binnen de gemeente Nieuwkoop, plus de politie, verenigd zijn. Als er een urgente vermissing, heterdaadzaak of verdachte situatie is, deelt de politie de info in de App. De WhatsApp beheerders delen deze info dan met hun eigen groep.

Wijkagent Sander van Beek over het belang van deze WhatsAppgroep: “Het is een laagdrempelig en snel middel om vanuit de politie snel een bericht te plaatsen en dit te verspreiden. Door alle beheerders te verenigen in de WhatsAppgroep : ‘Heterdaadkracht Gemeente Nieuwkoop’, hebben we direct een groot bereik. De politie moet het voornamelijk hebben van de informatie van de buurtbewoners, Zij zijn namelijk de ogen en oren in de wijk.“