Hardleers: Auto kwijt na 3 keer onder invloed

Nieuwkoop – Van een zeer hardleerse 37-jarige man uit Nieuwkoop is zondag zijn auto inbeslaggenomen nadat hij voor de derde keer op rij onder invloed van alcohol reed. De tweede avond was zijn rijbewijs al ingevorderd.

kwijt

Donderdagavond werd de man rond 19:45 uur in de kern Nieuwkoop op de Achterweg gecontroleerd. Hij bleek onder invloed van alcohol. Op het bureau blies de man 325 ugl. Met een boete en een rijverbod is hij heengezonden.

Vrijdagavond rond 19:15 uur zagen agenten de man rijden op het Tochtpad in Zevenhoven. Ook toen bleek de man onder invloed van alcohol te zijn. Op het bureau blies de man ruim boven de invorderingsgrens van het rijbewijs namelijk 685 ugl. Naast het feit dat zijn rijbewijs werd ingevorderd kreeg hij ook een dagvaarding mee om te verschijnen bij de rechtbank.

Andere agenten welke op de hoogte waren van het feit de man geen rijbewijs meer had zagen de man tot hun verbazing op zondagochtend rond 07:00 uur langs het politiebureau in Ter Aar rijden. Zij wisten de man verderop tot stoppen te dwingen. Ook nu bleek de man onder invloed van alcohol.
Omdat de man voor de derde keer reed onder invloed van alcohol en nu ook met een ingevorderd rijbewijs is in overleg met de Officier van Justitie de auto inbeslaggenomen.
Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.