Hardleerse en bezopen bestuurder

Ter Aar / Nieuwveen – Een 44-jarige man uit de Kwakel is in de nacht van zaterdag op zondag zijn auto kwijt geraakt nadat hij twee maal door de politie werd aangehouden.

Politie stopt de hardleerse bestuurder

Politie stopt de hardleerse bestuurder

De eerste maal werd de man rond 02:50 uur gecontroleerd op de Oostkanaalweg in Ter Aar. Bij deze controle bleek dat de man onder invloed van alcohol was. Tevens bleek dat de man sowieso niet had mogen rijden omdat zijn rijbewijs al in 2009 was verlopen en hij een ontzegging had van de rijbevoegheid tot en met februari 2017.

Op het bureau blies de man bijna 2.5x meer dan toegestaan, namelijk 530 ugl. Na het opmaken van het proces-verbaal en een rijverbod is de man vervolgens heengezonden.

Rond 05:00 uur diezelfde nacht zagen agenten de man echter weer rijden over de Schilkerweg in Nieuwveen. De man probeerde een nieuwe aanhouding te voorkomen door weg te rijden. De agenten wisten echter hun politieauto voor de auto van de man te krijgen en konden dit zo voorkomen. De man is hierop opnieuw aangehouden en zijn auto is in beslag genomen. Overigens was de man nog steeds onder invloed en blies bijna 2x meer dan toegestaan namelijk 425 ugl.

De 44-jarige man uit de Kwakel zal zich eerdaags moeten verantwoorden bij de rechtbank.

Foto bron: Facebook politie K en B