Heftige reacties op diefstal in Aarweide

Nieuwveen/Ter Aar – De politie heeft een dief aangehouden bij openluchtzwembad Aarweide. In zijn busje een vracht gestolen aluminium uit het zwembad. De (Facebook)reacties zijn niet mals.

busje

Busje vol met aluminium dakranden van de kleedhokjes (foto Politie K en B)

In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie rond 03:45 uur de melding dat er “slijpgeluiden” werden gehoord bij zwembad Aarweide aan de Schilkerweg. Na wat zoekwerk troffen de agenten naast het zwembad een bestelbus aan waarvan de laadruimte vol lag met aluminium delen. Al snel werd duidelijk dat dit was weggenomen vanaf het zwembad aangezien op de ligweide nog een aantal delen klaar waren gelegd om te worden meegenomen.
De 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats die in de bestelbus zat is hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De recherche heeft de zaak in behandeling.

Het zwembad werd vorig jaar ook getroffen door vandalen. Toen werden er vooral veel vernielingen gepleegd. Neemt niet weg dat door de diefstal ook veel is vernield, eerste schatting lopen al richting 10.000 euro.

Boos

Onder andere via twitter en Facebook kwam een groot aantal boze reacties. Ze lopen uiteen van “vierendelen” tot “taakstraf”. De politie doet een oproep:

‘Wij begrijpen dat de diefstal bij het zwembad gerund door vrijwilligers een hoop emoties oproept.
Wij verzoeken u echter te letten op uw taalgebruik. Een aantal kwetsende en beledigende teksten zijn verwijderd. Om verdere speculaties te voorkomen: Het voertuig was weliswaar voorzien van een witte kentekenplaat echter betrof het hier een Belgisch kenteken. De aangehouden verdachte heeft de Nederlandse nationaliteit maar staat niet ingeschreven in Nederland. Oordeel dus niet zonder dat u alle feiten kent. Alvast dank, politie Kaag en Braassem.