Herfst arriveert

Regio – Vandaag beleven we een onstuimige dag. Een koufront trekt snel van west naar oost over ons land. De warme lucht wordt in één klap uit ons land verdreven. Het wordt een herfstig weekend, veroorzaakt door een Amerikaans windje.

We krijgen vandaag (vrijdag) een koufront dat gepaard gaat met bewolking en flink wat regen. Aan de westkust van Noord-Holland en op de Wadden kan het enige tijd stormen. Vanmiddag is er een mix van zon en stapelwolken, aan zee blijft het hard tot stormachtig waaien en is er ook wat kans op onweer. De temperatuur ligt tussen 15 en 18 graden. Ook in de avond is het nog ruig weer, maar in de nacht naar zaterdag neemt de wind af.

Zaterdag wisselen zon en wolkenvelden elkaar af. In de ochtend komen in het westen en noorden nog buien voor. In het oosten en zuiden is het overwegend droog. De buien nemen in de loop van de ochtend in activiteit af. In de middag kan nog een enkele bui voorkomen, maar op de meeste plaatsen is het droog. Vanuit het zuiden neemt de bewolking toe. De westenwind is matig in het binnenland en vrij krachtig in de kustgebieden.

Op zondag staat weer meer regen en wind op het menu. Vooral later op de dag en in de nacht naar maandag is kans op zeer onstuimig weer. Mogelijk komt het zelfs tot storm. De maximumtemperatuur komt rond 17 graden uit.

Ook maandag wordt nog een natte en onstuimige dag. Daarna schakelen we waarschijnlijk over op een rustiger en droger weertype met regelmatig zonneschijn en maxima rond 17 graden.

Bron: weeronline