Herfstig begin oktober

Regio – De week begint met een onstuimige herfstdag. Ook daarna is hetwisselvallig en alleen woensdag belooft op veel plaatsen droog te verlopen.

Wind
Vandaag, maandag is het bewolkt en regenachtig. Later op de dag is er een mix van opklaringen en korte buien. De wind draait van zuidwest naar west en is matig tot vrij krachtig in het binnenland en krachtig tot hard aan zee. Vooral in het waddengebied zijn windstoten mogelijk tot circa 75 km/uur.
De maximumtemperatuur komt uit op 16-17 graden en valt al in de ochtend. In de middag is het een paar graden koeler.
In de nacht naar dinsdag blijft het in de kustgebieden stevig doorwaaien. De wind draait van het westen naar het noordwesten en de temperatuur daalt naar 10-12 graden. De kustprovincies hebben regelmatig buien. In het oosten en zuiden is het op een enkel buitje na droog.
Dinsdag waait er een frisse wind uit het westen tot noordwesten. Het wordt circa 15 graden en het weerbeeld bestaat uit een mix van buien en zon. In het zuidwesten zal de zon vaker te zien zijn dan in het noorden en oosten.
Woensdag belooft op veel plaatsen een droge dag te worden, al zijn vooral in de ochtend in het noorden nog wel een paar buitjes mogelijk. Het weerbeeld bestaat verder uit wolken en zon, waarbij de dag in het zuiden en zuidwesten het zonnigst verloopt. Het wordt circa 15 graden bij een matige tot vrij krachtige westenwind.
Donderdag staat weer een passage van een storing op het programma. Dit betekent dat regen en wind een hoofdrol zullen spelen in het weerbeeld.

Ook vrijdag en volgend weekend blijft het wisselvallig herfstweer. De maximumtemperatuur ligt met 13-15 graden iets onder de normale waarde (circa 16 graden) voor begin oktober.

Bron: weeronline