Herfstig voorjaarsweer

Regio – Het is zeker geen winter, maar van voorjaar is ook nog gen sprake. Het lijkt wel een herfstweekje te worden met regen en veel wind.

wolken1

Vandaag, maandag, wordt een grijze dag met in de ochtend regelmatig lichte regen of motregen. In de middag is het op veel plaatsen tijdelijk overwegend droog, maar in de avond trekt een nieuw regengebied van noordwest naar zuidoost over het land. De wind waait uit het westen tot zuidwesten en is op veel plekken matig van kracht. Aan zee is de wind vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6. De maximumtemperatuur varieert van 9 graden op de Wadden tot lokaal 11 in het zuiden van het land.

Voor dinsdag is de neerslagverwachting wat onzeker. Waarschijnlijk start de dag met naar het oosten wegtrekkende regen en is het overdag op de meeste plaatsen overwegend droog. Als het tegenzit verloopt de dag wel regenachtig. De grootste kans hierop is voor de zuidelijke delen van het land. Het wordt circa 10 graden bij een matige, aan zee krachtige, zuidwestenwind.

Woensdag is de wind nog nadrukkelijker aanwezig. In het binnenland is de westenwind vrij krachtig en aan zee waait het soms hard, windkracht 7. Een grijs en regenachtig weerbeeld maakt het herfstachtige plaatje compleet. Koud is het niet met middagtemperaturen van 10-12 graden.

Ook donderdag en vrijdag verlopen herfstachtig met regelmatig regen en veel wind. Vooral donderdagavond en in de nacht naar vrijdag kan het flink onstuimig worden. Donderdag is het daarbij regenachtig en wordt het 11 graden. Op vrijdag zien we een mix van buien en opklaringen en wordt het circa 9 graden.

Bron: weeronline