Herfstweer op komst

Regio – Vandaag valt plaatselijk nog een spatje, maar in de middag is het droog met vooral in het zuiden en westen zon. De dagen daarna ontstaan enkele buien en in het weekend wordt het 16-18 graden.

Vanochtend is overwegend grijs met plaatselijk nog een spatje regen. Daarna wordt het droog met in de middag vooral in het zuiden en westen naast stapelwolken ook perioden met zon. De zuidwestenwind is matig in het binnenland en (vrij) krachtig in het noordwestelijk kustgebied. Met 20 graden aan de kust tot plaatselijk 23 in het zuidoosten is het vrij warm voor de tijd van het jaar.

In de avond neemt de wind nauwelijks in kracht af en in de nacht kan het op de westelijke Wadden hard waaien. Met 14 tot 18 graden is het zeker niet koud.

Donderdag heeft het noorden, midden en westen te maken met veel wolkenvelden en daar kunnen ook een paar buien tussen zitten. In het zuidoosten schijnt af en toe de zon en blijft het waarschijnlijk droog. Gemiddeld wordt het 21 graden. Daarbij is het redelijk winderig met een matige tot vrij krachtige zuidwester. Aan de kust is de wind krachtig tot hard.

Vrijdag is het met 19 graden iets koeler. Zo nu en dan schijnt de zon, maar verspreid over het land komen ook buien voor. In de avond gaat het iets langer regenen.

In het weekend daalt de temperatuur naar 16 tot 18 graden. Er zijn veel wolkenvelden met enkele buien, maar af en toe schijnt ook de zon.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronline dan op twitter en facebook.

regenachtigedagen