Het blijft lekker

Regio – Ook vandaag en zaterdag zijn er nog buien. Het wordt wel minder warm. Zondag wordt een droge dag met maxima van 20-25 graden.

De vrijdag (vandaag) start op de meeste plaatsen droog en grijs. De temperatuur ligt in de vroege ochtend rond 18 graden. In de loop van de dag neemt de buienkans landinwaarts toe. Vooral in het oosten en noordoosten wordt onweer en neerslag verwacht, in de westelijke helft van het land komt er ook ruimte voor de zon. De kustregio’s houden kans op mist en lage bewolking vanaf zee.

In de mist ligt de temperatuur rond 15 graden. Verder varieert de maximumtemperatuur van 20 graden in Zeeland tot lokaal 27 in het noordoosten. In het midden van het land wordt het 22-23 graden. De wind is vanmiddag zwak of matig uit het westen tot noordwesten.

Zaterdag wordt het 18 graden op de Wadden, 22 graden in het midden van het land 23-24 graden in het zuidoosten. Hiermee is het beduidend kouder dan vrijdag, maar nog altijd relatief warm voor de tijd van het jaar. Normaal wordt het begin juni in De Bilt circa 19 graden. Het weerbeeld bestaat zaterdag uit veel wolken, enkele buien en af en toe zon. De meeste buien zijn voor de oostelijke helft van het land. De wind is matig en waait uit het westen.

Zondag is er vooral in het noorden kans op een paar buien. In de rest van het land blijft het op de meeste plaatsen droog en is er vooral in het westen en zuiden weer meer ruimte voor de zon. Door een noord(west)enwind wordt het vlak aan zee niet warmer dan 20 graden, maar in Limburg kan het kwik weer stijgen tot circa 25 graden.

Het vooruitzicht naar de eerste dagen van volgende week ziet er prima uit. Het weerbeeld is overwegend zonnig met slechts kans op een enkele (onweers)bui.

Bron: weeronline