Het populisme

De Engelsen kiezen voor Brexit. Trump wint in de USA. Nederland zegt nee tegen de Oekraïne. En Italië zegt nee tegen zijn zittende elite. Waar gaan we naar toe?

Good old bles uitgelicht

De verkiezingen in ons land komen er aan. Meer dan 60 partijen hebben zich inmiddels laten registeren. Allemaal in de hoop om te profiteren van het populisme. Maar vooralsnog lijkt dit alleen weggelegd voor die blonde jongen. Als je de peiling mag geloven komt hij met meer dan 30 zetels als winnaar over de streep.

Kortom de 59 overige partijen vechten om de rest van de kluif. Als je snel rekent betekent dit 2 zetels per partij. Dat wordt knokken om elke kiezer. En met z’n allen maar roepen dat je niet wilt samenwerken met die blonde ex VVD’er. Dit is koren op de molen van de ontevreden medelander. Dus nog meer stemmen richting het populisme. Wanneer wordt de elite in dit land nu eens echt wakker?

In Raarmeer wordt hard gewerkt aan een lokale PVV (als ik Aapje mag geloven). Ik heb de kandidatenlijst al gezien. Natuurlijk ook daar afvallige VVD’ers. Aapje noemde de naam van Peter Vos (ex VVD) al. Laat ik er nog een paar aan toevoegen.

Fred was eens VVD-wethouder van Ter Aar. Een potentiële kandidaat voor het lijsttrekkerschap. Alhoewel hij natuurlijk uit moet kijken voor Leen. Ook zo’n overloper. En hij heeft al ervaring als lijsttrekker.

Wat dachten jullie van Jan Oor. Ja, die zegt wel dat hij nog VVD’er is, maar tijdens de waterschapverkiezingen stond hij prominent op een andere lijst. Het overlopen zit hem in zijn bloed.

Kortom in Raarmeer zijn er genoeg ex VVD’ers die de lijst van de PVV kunnen vullen.

Nog even een paar extra gelukszoekers in het Koetshuis en die lokale PVV wordt de grote winnaar in het Raarmeer van

Good Old Bles