Het wordt wat kouder

Regio – Vandaag veel ruimte voor de zon. In de nacht naar dinsdag gaat het in het oosten 3 graden vriezen. Ook overdag wordt het kouder met dinsdag en woensdag slechts een graad of 8.

bevroren-autoruit

Vandaag, maandag, start de dag fris en moeten sommige mensen ’s ochtends ijs van hun autoruiten krabben. Verder is het een prima najaarsdag met wolken, maar ook regelmatig zonneschijn. Lokaal komt nog een buitje voor. De kans hierop is het grootst in de kustprovincies. Het wordt 9 graden in Zuid-Limburg tot 11 aan zee en de noordwestenwind is slechts zwak of matig. In de ochtend is de noordwester aan de noordkust nog vrij krachtig, windkracht 5.

In de nacht naar dinsdag is het droog en zijn er brede opklaringen. Het koelt snel af. De minimumtemperatuur varieert van +3 graden op de Wadden en in het westen van Zeeland tot lokaal -3 graden in het oosten. Op verschillende plekken in het binnenland ontstaan mistbanken.

Dinsdag blijft het droog en is het, na oplossen van eventuele mist, vrij zonnig. Met 8-9 graden als maximumtemperatuur ligt de temperatuur circa drie graden onder de normaal voor begin november. De wind is matig en waait uit het zuidoosten.

Woensdag is er vrij veel bewolking. Plaatselijk kan een beetje (mot)regen vallen, maar veel zal het niet zijn. Het wordt slechts 8 graden en er waait een zwakke tot matige oostenwind.

Vanaf donderdag waait de wind weer uit het vertrouwde westen. Het weerbeeld bestaat uit veel bewolking en regelmatig regen. De temperatuur loopt wat op. De middagtemperatuur komt op 10-12 graden te liggen en in de nachten is het meestal niet kouder dan een graad of 5.

Bron: weeronline