HKA ondernemer van het jaar

Nieuwkoop – Ruim 150 ondernemers en veel vertegenwoordigers vanuit de politiek hebben woensdag 14 maart HKA gekozen tot Ondernemer van het Jaar 2018.

Tegen 22.00 uur kwam Guus Elkhuizen (loco burgemeester) de prijs overhandigen.

In de botenhal van Menken Maritiem (Papenveer) hield Verenigde Ondernemers Nieuwkoop (VON) de achtste editie van de ondernemersverkiezing. Na 54 aanmeldingen was dat aantal in een eerste ronde teruggebracht naar 10, waarna jury-bezoeken en rapporten uiteindelijk drie finalisten opleverden: HKA, Bakker en De Vos en ABS Autoschade.

 

Een blije en trotse Frank Hoogendoorn

Tijdens de bijeenkomst van woensdag sprak presentator John Kroes met de finalisten, werden er filmpjes getoond en mochten de drie nog 2 minuten pitchen. Bakker en De Vos, centrum voor bewegen leek beste papieren te hebben, gezien het grote netwerk/klantenkring. ABS Autoschade kent iedereen nog van Nieuwkoper Frans v.d. Weijden, maar met een andere directie ( Peter Engels) was de verwachting dat daar de minste stemmen naartoe zouden gaan. Vorig jaar was loonbedrijf Van Vliet in de finale beland, maar toen won Thijs Standbouw. Dat HKA nu won, was voor velen een verrassing, maar zeker niet minder verdiend, aldus een aantal aanwezigen.

HKA (Het Kan Anders) is een loonwerkbedrijf met grondverzet en momenteel druk bezig met mestinjectie. Momenteel is er veel werk (bemesten) in de polders van Ter Aar en Nieuwkoop en een aantal mensen van HKA is actief bij de werkzaamheden aan de provinciale weg van Alphen naar Leidmuiden.

Frank Hoogendoorn is huidige eigenaar en heeft het traditionele loonwerk bedrijf van zijn vader overgenomen en verder uitgebouwd. Hoogendoorn pakt veel aan, als er “handel in zit”. Hij heeft o.a. geïnvesteerd in een boerderij in Denemarken, verhuur machines en soms zelfs een luchtkussen.

Teun Bakker en Mark de Vos (links op de foto) spraken in hun pitch waardering uit voor de andere ondernemers en ook richting organisatie van de verkiezing.