Hogere hypotheek bij verduurzaming

Regio – Woningkopers van nieuwbouw- en bestaande woningen kunnen dit jaar extra geld lenen voor het energiezuinig maken van hun woning. Voor het financieren van energiebesparende maatregelen mogen woningkopers van een bestaande woning maximaal 6 procent meer lenen op de getaxeerde waarde van de woning.

Dit betekent dat bij de aanschaf van een woning van bijvoorbeeld 200.000 euro mag er tot 12.000 euro extra worden geleend. Dit extra bedrag kan dan gebruikt worden voor bijvoorbeeld het isoleren van de woning of het plaatsen van zonnepanelen. Bent u eigenaar van een nieuwbouwwoning? Dan kunt u 25.000,- euro extra lenen voor het energiezuinig maken van uw woning. Wel belangrijk is dat de woning energieneutraal wordt. Een energie neutrale woning, is een woning die niet méér energie verbruikt dan dat er opwekt wordt. De energie-index (EI) of energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van de woning moet onder de 0 vallen. 

Gratis en onafhankelijk advies

Heeft u een woning op het oog, of heeft u net een woning gekocht? Neem contact op met het Duurzaam Bouwloket van gemeente Nieuwkoop. Zij geven gratis en onafhankelijk advies over het verduurzamen van uw woning. Stel uw vraag aan een adviseur door te mailen naar info@duurzaambouwloket.nl of te bellen naar 072 – 743 39 56.

Check of er subsidie aanwezig is

Voordat u aan de slag gaat om uw woning energiezuinig te maken is het altijd handig om te kijken welke subsidies er beschikbaar zijn. Ga naar www.duurzaambouwloket.nl/subsidieregelingen en doe de energiesubsidie check.