Hulp voor duurzame zelfbouwers

Nieuwkoop – De gemeente Nieuwkoop helpt zelfbouwers op weg naar duurzame woning, zo staat in een bericht van de gemeente te lezen.

duurzaam-meerjarenonderhoudplan

Als Kick-off van deze duurzame actie, biedt wethouder Annette Pietersen dinsdag 16 mei om 19.00 uur het eerste gratis adviesgesprek aan zelfbouwers de heer en mevrouw Vreeburg aan.     Dat gesprek vindt plaats in de modelwoning op bouwlocatie Zuidhoek, tegenover parkeerplaats Zuideinde 44c, Nieuwkoop

Duurzaamheid staat hoog op de politieke agenda. Het idee is dat vanaf het jaar 2020 energieneutraal bouwen de norm wordt. In Nieuwkoop vinden wij dit een positieve ontwikkeling. Daarom gaan wij, vooruitlopend op het nieuwe beleid, nu al onze inwoners zoveel mogelijk stimuleren om hun woning zo duurzaam mogelijk te bouwen. Dit doen we door zelfbouwers een adviesgesprek aan te bieden met het Duurzaam Bouwloket  over gezond, duurzaam, energiezuinig en gasloos bouwen.

Het is nu al mogelijk om woningen energieneutraal te bouwen. Ook in Nieuwkoop waar bijvoorbeeld op woonlocatie Zuidhoek (kern Nieuwkoop) al duurzaam en zonder gas wordt gebouwd. Een woning kan op verschillende manieren energiezuinig of zelfs energieneutraal gebouwd worden. Zo is er voor elke situatie wel een duurzaam verwarmingssysteem beschikbaar. Maar hoe pak je dit als zelfbouwer aan?

Adviesgesprek
Om zelfbouwers op weg te helpen biedt de gemeente Nieuwkoop samen met het duurzaam bouwloket binnenkort gratis adviesgesprekken aan zelfbouwers aan. In dit gesprek krijgen zelfbouwers advies over gezond, duurzaam, energiezuinig en gasloos bouwen. Zo krijgen de zelfbouwers een goed beeld van alle mogelijkheden om een duurzaam huis te bouwen en welke duurzaamheidsmaatregelen het beste bij hun persoonlijke situatie passen.