Ierse Avond in Het Oude Rechthuis

Op woensdagavond 28 december speelt Fiddler’s Green op de traditionele Ierse Avond van Het Oude Rechthuis in Aarlanderveen.

ierse-band

Fiddler’s Green is een puur Nieuwkoopse band. In de frontline staan tweezangers, Gerard Noë en Sjoerd van Houten. De viool, zo kenmerkend voor de Ierse muziek, wordt bespeeld door Maartje Eijkhoudt. Jelle Moraal speelt dwarsfluit, natuurlijk ook onmisbaar bij de Ierse folkmuziek. Accordionist Jan Feij is ook muzikaal leider. De band wordt gecompleteerd door Carla Tavenier-Kok op contrabas en Gerard Tavenier op banjo en gitaar.

Vaak gaat de Ierse muziek over de talrijke tragedies die dit land hebben geteisterd, maar waarover wel mooie ballades zijn gemaakt. En natuurlijk komen de bekende drankliederen zoals meezingers als Irish Rover ook aan bod. Het spreekt voor zich dat het nummer Fiddler’s Green van componist John Conally het lijflied van de band, wordt gespeeld!
Het wordt op 9 maart weer een vrolijke avond in Het Oude Rechthuis, met muziek die het beste genoten kan worden met een mooi glas Guinness of Irish whiskey in de hand en een goed gesprek aan de bar.

Het Oude Rechthuis, Dorpsstraat 40, 2445 AN Aarlanderveen. Zaal open 20.00 uur, aanvang 20.30 uur.

Auteur: Adrie van Lith