In beweging na een CVA met NeuroFitGym

Nieuwkoop – NeuroFitGym, iedere donderdagmiddag van 14.30 – 15.30 in Sporthal de Steupel in Nieuwkoop, is een sport activiteit van Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid in Nieuwkoop, voor mensen met een hersenaandoening zoals na een hersenbloeding of infarct.

De begeleiding van de groep is in handen van Froukje van der Waerden (neuro-fysiotherapeut) en Mark de Vos (sportfysiotherapeut) en tijdens de training wordt er gewerkt aan de algemene fitheid, het evenwicht en het verbeteren van het lopen.

Naast de NeuroFitGym groep is er ook een groep actief in het zwembad speciaal voor mensen met een chronische ziekte. Door gezamenlijk in het warme water allerlei oefeningen te doen wordt het bewegen op een positieven manier ondersteund.

Het regelmatig in een groep sporten met lotgenoten is, naast de fysieke aspecten, een goede manier om te voorkomen dat patiënten in een isolement terecht komen. Door de gezelligheid en het onderlinge contact vermindert het gevoel van “er alleen voor te staan” hetgeen een positief effect heeft op eventueel aanwezige sombere gedachten.

Meer weten of meedoen? Neem dan contact op met Bakker & De Vos. via tel. 0172-575261, per mail info@bakkerendevos.nl of loop gewoon even binnen op Vijverhof 1 in Nieuwkoop. Uiteraard is het mogelijk om een keer vrijblijvend mee te doen in de groep. Vervolgens kan er gekozen worden uit een kwartaal-, halfjaar- of een jaarabonnement.