In de achterkamer

Vorige week schreef ik dat de politiek in Raarmeer hartstikke dood schijnt te zijn. Maar zelfs Good Old Bles wordt dan ineens verrast door een vuurspuwend CDA.

Good old bles

Even wat feiten anders weergeven en hoog van de toren blazen, maakte geen indruk: de coalitie sloot de gelederen. Het vuurspuwen eindigde als een storm in een glas water.

Maar deze week ontploffen er ineens op alle fronten bommen. Guus moet het ontgelden met betrekking tot de afbraak van een sporthal om een brede school te realiseren. Paul laat een supermarkt met de grond gelijk maken ter faveure van de eigenaar van een bankgebouw. Annette ruimt in haar enthousiasme parkeerplaatsen op om een nieuw duurzaam schoolgebouw uit de grond te stampen.

De verdeeldheid in de coalitie is groot. En wat doe je dan? Je nodigt iedereen uit om een vorkje te prikken in een donkere achterkamer van een bistro in een uithoek van Raarmeer.

Het laat zich raden wat daar bekokstoofd wordt!

Tom moet verder zwijgen over de sporthal met eetcafé, Leen moet niet meer zeuren over een paar migrantenhuisjes in het bankgebouw en Remco promoot de terugdringen van de auto bezit, zodat er weer voldoende parkeerplaatsen zijn.

Kortom iedereen bindt in en de ambtenaren kunnen onder leiding van de wethouders vrolijk verder blunderen in Raarmeer.

En de oppositie?

Die hebben zich nog niet gemeld bij

Good Old Bles