Ingezonden: HELP

Ter Aar Namens een aantal inwoners uit Ter Aar stuurden Willem en Bianca van der Maarel een brief over de Intratuin locatie.

HELP!!!

We voelen ons boos, verdrietig, teleurgesteld en vooral bedrogen… Heel erg bedrogen. Wij hadden het volste vertrouwen in de volksvertegenwoordiging van de gemeente nieuwkoop, jawel VOLKS… Gekozen en betaald door het volk. Je zou dus denken dat de belangen van de inwoners van Ter Aar, en de gemeente Nieuwkoop voorop staan. Afgelopen week kwam het bericht van de supermarkten achter de Intratuin naar buiten. Niet via de officiële weg maar via een ordinair verkiezingsfilmpje van de VVD. Hoe lang wilde gemeente Nieuwkoop ons, bewoners, onwetend houden? En net nu de verkiezingsstrijd losbarst komt dit naar buiten. Hoe lang wisten jullie dit al?

Hoe kan het zijn dat er bij het wijzigen van het bestemmingsplan zo vreselijk onzorgvuldig is omgegaan met de belangen van de bewoners?? Laat ik het anders zeggen. Dat er niet is nagedacht dat meneer Kroon ook wel eens iets anders zou kunnen doen dan zijn Intratuin uitbreiden? Wat waren de belangen van degene die hier toestemming voor gegeven heeft?

En nu, nu het kwaad geschied is, zitten we dus met de gebakken peren. Het plan is, volgens de media, rond en er kan weinig meer gedaan worden volgens de politieke partijen. Dit zeggen tijdens verkiezingstijd komt op mij over als “jammer voor je, niks meer aan te doen”. Er is namelijk geen politicus die zich negatiever uitlaat dan nodig is in de verkiezingsstrijd. Waarom komt de gemeente Nieuwkoop niet zelf contact met haar geschrokken burgers opnemen? Waar zijn ze????

Dat dit plan voor ons bewoners ontzettend veel nadelen heeft daar is even aan voorbij gegaan. Heeft u even; om te beginnen, de infrastructuur. De kerkweg, de enige weg naar de Intratuin is al erg druk, op een goede dag bij de Intratuin kunnen wij de wijk lastig op een veilige manier verlaten. De hoeveelheid auto’s en vrachtverkeer wat er extra overheen zou moeten rijden gaat tot problemen leiden. De weg oversteken met 2 kleine kinderen is dan een uitdaging. We vragen ons af hoe het met de parkeergelegenheid gesteld is? Gaan er straks nog vaker auto’s in de wijk geparkeerd worden? Als er een ladiesnight is en incidenteel in de kerstperiode dan is elk plekje in de wijk bezet. Mensen zijn aan het zoeken naar een plekje en zien dan de spelende kinderen snel over het hoofd.

Dan hebben we ook nog de geluidsoverlast, rolcontainers, winkelwagens, koelvrachtwagens, vele autobewegingen en dat dan 7 dagen in de week, dag in dag uit, je woongenot is dan nog ver te zoeken.

Al die extra auto’s en vrachtwagens leven ook nog eens een verhoogde concentratie fijnstof op, niet echt bevorderlijk voor de gezondheid. Wij zijn niet voor niets in deze rustige buurt komen wonen.

Wij zijn in deze buurt komen wonen omdat je hier nog op straat kan spelen, omdat hier geen druk verkeer langs de deur komt, we nog vogeltjes horen fluiten en heerlijk buiten kunnen genieten van de rust. Dit willen wij graag in de toekomst zo houden.

En natuurlijk op de tweede, maar niet minder belangrijke, plaats gunnen wij de hardwerkende winkeliers aan de andere kant van het kanaal ook hun klantjes, in deze lastige tijden moeten we de plaatselijke middenstand in ere houden.

Beste gemeente en politieke partijen, wij smeken U om eens naar ons te luisteren. We voelen ons in de steek gelaten… We weten dat in de verkiezingstijd uw woorden mooier kunnen zijn als uw daden maar alsjeblieft, doe iets voor uw burgers!!!

de inwoners van Ter Aar Oost