Iniminivolleyballers proeven sfeer

Nieuwkoop – In een rij keurig naast elkaar stelden de veertien iniminivolleyballertjes in de dop zich op. De kinderen en hun ouders waren af gekomen op de allereerste iniminivolleybaltraining die Volleybalvereniging Waterlanders op zaterdagmiddag 11 november organiseerde.

Iniminivolleybal

Waterlanders trainer Louis Chatlein gaf alle kinderen al snel na het welkomstwoordje een bal. “We laten ze een half uurtje voornamelijk met de bal bezig zijn, zodat ze de sfeer kunnen proeven”.

De training was speciaal voor kinderen van drie tot zes jaar. “Er is bij Waterlanders ook een mini-groep, voor kinderen vanaf 6 jaar. We vinden het ook leuk om de kinderen jonger dan 6 al enthousiast te maken voor de sport volleybal”, zo sprak één van de initiatiefneemsters Madelon Droogh in aanloop naar de eerste training. “Veel kinderen hebben op 6-jarige leeftijd vaak al een sport gekozen, we zullen daarom de jongere kinderen al eerder enthousiast moeten maken”.

De kinderen werden verdeeld in groepjes met leeftijdsgenootjes en speelden diverse balspelletjes. Na een half uurtje spelen bleek de concentratie bij sommige kinderen al wat weg te zakken. De trainers van Waterlanders zullen de eerste training goed met elkaar evalueren en kijken welke onderdelen in de volgende trainingen terug zullen komen.

De trainingen vinden op inloop plaats voor iedere thuiswedstrijd van Dames- en Heren 1, van 15.45 tot 16.30 uur in de kleine zaal van sporthal de Steupel in Nieuwkoop. Vooraf aanmelden is niet nodig. Voor vragen kan contact opgenomen worden met Madelon Droogh via technischecommissie@waterlanders.nl of via 06 54338050. Gedurende dit seizoen zijn er geen kosten verbonden aan het volgen van de trainingen. Er staat na afloop een pot klaar waar een ieder een vrijwillige bijdrage in kan doneren.

Trainingsdagen
9 december 2017, 13 januari 2018, 27 januari 2018, 10 februari 2018, 17 maart 2018, 24 maart 2018 en 14 april 2018.