Inkijkje Hartcentrum St Antonius

Regio – Op 29 november houdt het St. Antonius Hartcentrum van 19.00 tot 22.00 uur een bijeenkomst over hartklepziekte en -ingrepen voor patiënten en geïnteresseerden in het NBC congrescentrum, Blokhoeve 1 in Nieuwegein.

borstbeen
De bijeenkomst vindt plaats in de vorm van een Hart- en Vaatcafé, in samenwerking met de Hart- en Vaatgroep. Hart- en longchirurg Patrick Klein beschrijft diverse hartklepproblemen en de beschikbare oplossingen, zoals het vervangen van de hartklep. Hij zal in het bijzonder ingaan op Mini-AVR: vervanging van de aorta hartklep via een nog weer kleinere opening in de borst dan tot voor kort mogelijk was. Klein staat in binnen- en buitenland bekend als topspecialist op het gebied van minimaal-invasieve hartklepvervanging.

Patiënte deelt haar ervaringen
Tijdens de bijeenkomst zal een patiënte vertellen hoe zij de hartklepoperatie via de kleinere snede in het borstbeen heeft ervaren. Na afloop van de presentaties is er mogelijkheid tot het stellen van vragen aan een panel van artsen en ervaringsdeskundigen.

Gratis; wél aanmelden
De toegang is gratis. Vanaf 19.00 uur staat de koffie/thee klaar, waarna het programma om 19.30 uur begint. Om 21.30 uur wordt afgesloten met een drankje en hapje.

Het Hart- & Vaatcafé vindt plaats in congrescentrum NBC in Nieuwegein, Blokhoeve 1, 3438 LC Nieuwegein. Aanmelden (externe link) (verplicht) kan via de website van de Hart-&Vaatgroep.  Er zijn maximaal 110 plaatsen beschikbaar.

Het St. Antonius Ziekenhuis is een modern topklinisch opleidingsziekenhuis waar vrijwel alle specialismen vertegenwoordigd zijn. Landelijk staat het St. Antonius bekend om zijn expertise op gebied van hart-, vaat-, longziekten en kanker. Er worden veel artsen en verpleegkundigen opgeleid en het wetenschappelijk onderzoek staat hoog in het vaandel. Men biedt zorg op acht locaties in de regio Utrecht, waaronder ziekenhuislocaties in Nieuwegein, Utrecht en Woerden en poliklinieken in Utrecht Overvecht, Houten en Mijdrecht en Spatadercentrum in De Meern. Kijk voor meer informatie op www.antoniusziekenhuis.nl.