Inspiratie op duurnaamnieuwkoop.nl

Nieuwkoop – Het is de bedoeling dat in het jaar 2050 iedereen in Nederland duurzame energie gebruikt en opwekt. Dit betekent nogal wat.

U heeft er ongetwijfeld over gehoord: de energietransitie. De energietransitie betekent de overgang van stroom uit fossiele brandstoffen zoals gas, kernenergie en steenkolen naar volledig groene energie. Duurzame (groene) energie is bijvoorbeeld energie van zon, wind of water.
De energietransitie wordt een ware revolutie: iedereen gaat hier iets van merken en krijgt hier mee te maken. Op het werk en privé. Bijvoorbeeld omdat nieuwe woningen niet meer aangesloten worden op een gasnetwerk, maar duurzaam verwarmd worden. Maar ook bestaande woningen moeten anders verwarmd gaan worden. Bij overheden, bedrijven en inwoners begint het steeds duidelijker te worden dat we ‘iets’ moeten gaan doen om dit voor elkaar te krijgen. Maar wat kunt u doen om duurzamer te leven, wonen en werken? En waar begint u? Wat is de beste oplossing voor uw situatie? Het is soms best lastig om in te schatten wat er allemaal gaat veranderen de komende jaren.
Daarom is de website www.duurzaam-nieuwkoop.nl ontwikkeld. Deze website biedt tips, informatie en inspirerende verhalen van inwoners om uw woning te verduurzamen. Laat u ook inspireren door de voorbeeldverhalen en kijk wat u kunt doen.