Inter actief terug in de tijd

Nieuwkoop/regio – Met een subsidie van de provincie is een interactieve audiotour mogelijk gemaakt door de Oude Hollandse Waterlinie van Nieuwpoort naar Nieuwkoop.

ohw_audiotour

Betrokken bestuurders bijeen, burgemeester Buijserd (blauw stropdas) was er ook.

U kunt in de voetsporen treden van boerenzoon Adriaan Claasz en boodschapper Henrick van Wegen als zij in 1672 de Oude Hollandse Waterlinie doorkruisen. De audiotour kunt u te voet of te fiets beleven door dit historisch gebied. De Oude Hollandse Waterlinie is een van de 7 erfgoedlijnen van de provincie.
Gedeputeerde Rik Janssen van de provincie Zuid-Holland was aanwezig bij de lancering van de gloednieuwe  audiotour in het stadhuis van Gouda. De rol van garnizoenstad Gouda binnen de waterlinie werd belicht met de start van het nieuwe project Gouds Linie Licht. Ook dit project wordt mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie Zuid-Holland.

Audiotour en Luister Routes
Rik Janssen ontving de rijk geïllustreerde folder over de Waterlinie Audiotour. Hij startte op symbolische wijze samen met betrokken bestuurders voor de eerste maal de audiotour. Tijdens de tour maakt u een tocht door de ogen van Adriaan en Henrick. Deze audiotour is een welkome aanvulling op de al aanwezige informatie langs de linie, en laat zien hoe een oud verhaal kan herleven. De audiotour is een product van Stichting Struinen en Vorsen, i.s.m. het Historisch Platform Gouda en de Stichting Groene Hart. Met hulde aan de talrijke enthousiaste vrijwilligers en andere actieve partijen die zich steeds weer inzetten om ons erfgoed en de geschiedenis levend te houden.