Intuïtieve schilderijen en verhalen in klei

Nieuwkoop – In het Reghthuys exposeren deze maand Nicole Cijs met schilderijen en Silene van Waveren met objecten in klei. De expositie wordt geopend op 10 maart om 15.00 uur.

Tijdens de opening zal Nicole Cijs een en ander over haar werk vertellen. Spanning tussen kleur, duister en licht zijn voor Nicole Cijs de leidraad in haar werk.  Ze maakt schilderijen in gemengde techniek, waarbij textuur, beweging en dieptebeleving het beeld bepalen. Acrylverf is haar uitgangspunt, waarna ze gels en pasta’s aanbrengt met penseel of spatel.  Zo bouwt ze haar werk op in verschillende lagen, ofwel de glaceertechniek. Haar werk nodigt uit om op afstand als geheel te ervaren, om vervolgens van dichtbij de details te beleven.

Gecombineerd met een avondopleiding aan de School voor Beeldende Kunsten in Utrecht is dit voor Silene van Waveren de basis voor haar kunstenaarschap. Inspiratie haalt ze voornamelijk uit haar eigen leven, uit  tradities, religie en rituelen. Aan de hand van het typetje Betty  vertelt ze haar stripverhaal in klei. Silene werkt met diverse glazuurtechnieken, onder andere zelf samengestelde sinterengoben, oxides, keramische pigmenten en body stains. Ook combineert ze aluminiumcement met marmer, en bijzonder zijn haar combinaties van klei met glas, metaal, stof, steen en touw.

U kunt de expositie bezoeken in het tweede, derde en vierde weekend van maart in het Reghthuys, Reghthuysplein 1, 2421 BE Nieuwkoop.

Zaterdag 10, 17 en 24 maart van 10-16 uur, zondag 11, 18 en 25 maart 2018 van 13-16 uur.

De exposities in het Reghthuys zijn altijd vrij toegankelijk.